duminică, 28 octombrie 2012

Mâncăruri/alimente ale viitorului (partea a treia)


Alge


              Primul lucru care ne vine în minte este „nu e același lucru ca şi cum ai mânca ciuperci”? Ei bine, nu chiar. Unul dintre lucrurile interesante despre acest subiect este de a reflecta cu privire la modificările diferite care au apărut cu privire la producția de alimente şi a consumului. În urmă cu 50 de ani, răspunsul la creșterea nevoilor de consum a fost așa-numita „revoluție verde”. Agricultorilor li s-a prezentat semințele modificate științific (hibrizi) şi noi tipuri de îngrășăminte pentru a creşte culturile. Ca urmare, fermierii au reușit să îşi dubleze culturile, mai mult ca înainte.                  Dezavantajul a fost că aveau nevoie de mai mult teren şi mai multă apă (folosim foarte multă apă) – acum suntem aproape de un punct de saturație în care agricultura tradițională este interzisă.
              Ca atare, producătorii trebuie să îşi dea seama cum să crească culturi în locuri în care în mod normal nu e posibil. Răspunsul e: introduceți algele. Acestea sunt organisme microscopice care au capacitatea de a creşte foarte repede. Mai mult, ele pot creşte în mare şi chiar şi în apă poluată.
              Algele marine şi varecii, sunt de fapt forme de alge. În timp ce majoritatea oamenilor nu au mâncat ceva ce ar putea fi considerată iarbă de mare – aceste forme de alge ar putea fi o opțiune accesibilă şi dietetică.


              Atracția reală a algelor este în extinderea ofertelor alimentare pe care le prezintă şi în subproduse (cum ar fi uleiul de alge), care pot fi derivate din această sursă abundentă uşor de la natură.
Dacă balenele albastre şi alte vietăţi marine se bucură de alge, poate chiar e ceva de capul lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentariul tau