duminică, 28 octombrie 2012

Mâncăruri/alimente ale viitorului (partea a patra)


Insecte, gândaci şi creaturi mici


              Poate nouă nu ne plac, dar asta nu influențează lucrurile. Şi adevărul care poate fi derivat din aceasta discuție despre consumul insectelor, este că acestea oferă o sursă foarte bună de proteine. Şi se pare că avem nevoie de proteine. Asta nu e totul; dintre diversele tipuri de gândaci care pot fi mâncați (peste 1400), toate au un conținut scăzut de grăsimi, colesterol, mult calciu şi fier.
               Da, pot fi un pic lipicioase (şi crocante), dar sunt bune pentru tine. În timp ce în Asia, Africa şi America de Sud insectele sunt un nutreț comun, restul lumii nu a urmat acest obicei. Acest lucru are probabil şi de-a face cu cultura, percepțiile şi necesităţile.
               Cu toate acestea, insectele nu au nevoie de mult spațiu pentru a se reproduce şi sunt ieftine de preparat. Dacă mai adaugi şi faptul că pot oferi o masă nutritivă, avem toate ingredientele unui nou grup de alimente.
               Într-adevăr greierii, omizile, lăcustele şi gândacii de iunie, sunt doar câteva dintre delicatesele favorite cu multe picioare disponibile. De fapt, există un grup de susținere care promovează folosirea insectelor ca o materie primă pentru dietă.
              

              Este un punct echitabil, mai ales atunci când se ia în considerare lipsa de alimente în mai multe părți ale lumii. Insectele pot oferi o sursă accesibilă de nutrienţi vitali de care oamenii au nevoie pentru a supraviețui.
               Recunoaște că imagini cu lăcuste prăjite nu îţi apar acum în minte, dar e posibil ca în curând să ai poftă de ciocolată acoperită cu furnici. Doar aşteaptă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentariul tau