duminică, 28 octombrie 2012

Mâncăruri/alimente ale viitorului (partea a doua)


Carnea cultivată/ in-vitro


              Este foarte adevărat că o bună parte din populația lumii este carnivoră. Ne place carnea. Cu toate că există alte produse care încearcă să reproducă gustul, aroma şi textura cărnii (unele cu succes, altele mai puțin); adevărul este că aceste produse nu sunt carne adevărată. Uneori ne dorim un burger – unul real, un sandvici cu carne de vacă.
              Din fericire, știința lucrează la rezolvarea acestei dorințe primitive într-un mod care ar putea atenua nevoia pentru un animal real. Carnea cultivată sau cea in-vitro implică carnea „în creștere”.



             „Cultivarea” este cea mai bună metodă de a descrie procesul de țesut al ingineriei care este necesar pentru a realiza acest demers. Metoda presupune prelevarea celulelor de la un animal viu, care este apoi folosit pentru a creşte… ei bine… carnea. Nu înțelegem chiar toată știința din spatele acestor lucruri, dar ideea este una interesantă. De fapt, o astfel de metodă ar putea chiar rezolva problema foametei din lume (teoretic).


               Aceasta idee este încă în stadiul de dezvoltare/cercetare, dar progresele potenţiale nu sunt greu de imaginat – produsele din carne gata-făcute care sunt fabricate cu ușurință fără a fi nevoie să ai de-a face cu turme de animale ar putea fi incredibil de profitabilă. Şi pentru consumator – o să avem carnea noastră!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentariul tau