duminică, 5 august 2012

Nebunii lumii !!!

                Acest articol se referă la conducatori moderni, mai bine ziși dictatori, și anume cei mai nebuni dintre nebuni. Am făcut loc din păcate doar pentru zece dintre, deși lista cred că ar fi mai cuprinzătoare, însă cei cunoscători ii rog să vină cu propuneri noi.


Rafael Trujillo

Rafael Trujllo a fost dictatorul Republicii Dominicane din 1930 până în 1938 şi apoi din 1942 până în 1952. Era unul din acei numeroşi conducători care se cred Dumnezeu. A ordonat ca fiecare biserică să aibă o inscripţie pe care să scrie: “Dumnezeu în Rai, Trujillo pe Pământ”. A organizat un eveniment de 30 de milioane de dolari, în care şi-a numit fiica regină. I-a făcut campanie nevestei sale în cursa pentru Premiul Nobel pentru literatură, deşi aceasta era incultă. A dat o lege prin care toate plăcile de înmatriculare erau înscripţionate “Viva Trujillo” şi şi-a promovat fiul la rang de general. A fost ucis în 1961 de un grup de 11 persoane, iar familia sa a fost obligată să părăsească Republica Dominicană.

Muammar Gaddafi

Muamma Gaddafi a fost dictatorul Libiei până la asasinarea sa în vara anului trecut. După ce a purtat trei ani titlul de prim ministru, l-a schimbat numindu-se “frate lider şi ghid al revoluţiei”. Toţi bodyguarzii săi erau femei virgine, iar el spunea că Libia este condusă prin democraţie directă. A dat vina pe Osama Bin Laden când a izbucnit Războiul Civil şi a pretins cândva că a cucerit Statele Unite! A ţinut un discurs femeilor din Italia în care spunea de ce crede că Europa ar trebui să îi plătească 5 miliarde de euro şi a scris o scrisoare Naţiunilor Unite în care explica de ce ar trebui desfiinţată Elveţia. De asemenea, a susţinut că Israelul este responsabilă pentru asasinarea lui Kennedy şi l-a numit pe Barack Obama fiul lui.


                                                                          Idi Amin

Idi Amin a fost dictatorul Ugandei în perioada 1971-1979. Se spune despre el că şi-ar fi înlăturat disidenţii prin mijloace crude, fie mâncându-i, fie dându-i drept hrană la crocodili. El se numea “Cuceritorul Imperiului Britanic” sau “Preşedinte pe viaţă”. I-a expulzat pe toţi asiaticii din Uganda din simplul motiv că fiica unui asiatic nu s-a măritat cu el. De asemenea, Idi Amin pretindea că este Regele Scoţiei şi-i trimitea scrisori de dragoste Reginei Elizabeta. A fugit în Libia după ce regimul său a fost demis, apoi a plecat în Arabia Saudită, de unde s-a stins din viaţă în 2003.



Nicolae Ceauşescu

Nicolae Ceauşescu a fost secretarul general al Partidului Comunist din 1965 până în 1989. El şi-a consolidat o imagine absolută şi s-a autoproclamat “Geniul din Carpaţi”. În mod cert nu a fost adeptul modestiei. A cerut ca nevasta lui, Elena, să fie numită membră a Academiei de Ştiinţe din New York şi a Institului Regal de Chimie a Marii Britanii, iar toţi oamenii de ştiinţă din România trebuiau să o menţioneze în cercetările lor. Ceauşescu a construit Casa Poporului, un adevărat palat, pe care Parlamentul României de astăzi îl foloseşte în proporţie de 30%. Şi-a găsit sfârşitul când el şi nevasta sa au fost înlăturaţi de la putere şi ucişi de revoluţionarii din ’89.


                                                Yahya Jammeh

Yahya Jammeh a fost dictatorul Gambiei din 1994 şi declara că are puteri magice. Gambia încurajază vracii, care sunt în număr de peste 1000 în această ţără africană. Politica lui Jammeh se anunţa una mai strictă decât cea a Iranului, iar dictatorul avea titulaturi precum excelenţă, şeic, doctor sau profesor. Pretindea că a descoperit leacul împotriva virusului HIV şi susţinea că Gambia a fost cândva cea mai mare ţară din Africa, dar a fost redusă la dimensiunile actuale de Guvernul Britanic, care a vândut teritoriile Franţei.




                    Lista va continua cu alți dictatori nebuni care  ne înconjoară din toate colțurile lumii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentariul tau