luni, 6 august 2012

Nebunii lumii !!! ( Partea a doua )


Sapamurat Niyazov

Niyazov a fost preşedinte pe viaţă al Turkmenistanului în perioada 1990-2006.  Este celebru pentru că a numit lunile din calendar după numele său, al familiei şi al cărţilor sale. A redenumit pâinea după numele mamei sale şi a construit un castel gigantic din gheaţă în mijlocul Turkemnistanului. A cerut ca nivelul de importanţă al cărţii sale să fie similar cu cel al Coranului în moschei, iar toate bancnotele naţionale să aibă chipul său. De asemenea, nu puteai să-ţi iei permisul auto în Turkmenistan dacă nu îi citisei cartea.




Francois Duvalier

Francois “Papa Doc” Duvalier a fost dictator în Haiti din 1957 până în 1971. A suferit cândva un atac de inimă şi l-a numit preşedinte provizoriu pe liderul parlamentar Clement Barbot. După recuperare, l-a acuzat pe acesta că a încercat să-i fure puterea. În urma unei căutări generale, poliţia nu l-a mai găsit pe Barbot, iar imaginaţia lui Duvalier a luat-o razna. El şi-a închipuit că adversarul său s-a transformat într-un câine negru şi a ordonat exterminarea tuturor patrupedelor de acest gen din Haiti. Mai târziu, când Barbot a fost prins  şi executat, Duvalier i-a păstrat capul pentru Voodoo. De asemenea, a pretins că el l-ar fi controlat pe  Lee Harvey Oswald să-l împuşte pe Kennedy.

                                               Francisco Macias Nguema

Francisco Macias Nguema a fost dictatorul Guineei Ecuatoriale din 1968 până în 1979, iar regimul său a luat sfârşit când a fost înlăturat de nepotul său. Nguema (Unchiul) a închis spitalele în favoarea vracilor. A interzis cuvântul “intelectual” şi pescuitul. A schimbat motto-ul naţional în “Nu este niciun alt Dumnezeu în afară de Macias Nguema”. L-a ucis pe directorul Băncii Naţionale şi a ascuns toţi banii din Tezaurul Naţional în propria-i casă. În ziua de Crăciun a anului 1975 , a ordonat uciderea a 150 de adversari politici pe un teren de fotbal.

Mobutu Sese Seko




Moboutu a fost preşedintele Zairului, actuala Republică Democrată Congo, din 1965 până în 1997. A creat o lege prin care televiziunea din Zair nu avea voie să menţioneze decât numele său. A interzis imprimeurile tip piele de leopard, exceptându-le pe cele din garderoba sa. Fiecare jurnal de seară începea cu o imagine a lui Mobutu coborând din cer. A comandat încarcerarea tuturor celor care nu aveau nume african. Într-un final, şi-a găsit sfârşitul în septembrie 1997, datorită cancerului de prostată .

                                                                                Kim Jong-Il

Kim Jong-Il a trecut la conducerea Coreei de Nord în 1998 şi s-a stins din viaţă în decembrie 2011. A fost fiul lui Kim Il-Sung, precedentul şef de stat. Kim călătorea tot timpul însoţit de un grup al plăcerii, format din femei frumoase. Era considerat creatorul Universului, alături de tatăl său. Se credea că a fost născut într-un mod supranatural şi că a făcut din Coreea de Nord cea mai democrată, mai liberă şi cea mai respectată ţără de pe Pământ. El susţinea că a inventat hamburgerul şi că este cel mai mare jucător de golf din istorie. I-a înlăturat pe oamenii mici de înălţime din Pyongayng, pentru că era frustrat din cauza staturii sale. A răpit doi regizori din Coreea de Sud pentru a revitaliza industria cinematografică din Coreea de Nord printr-un remake al lui “Godzilla” în varianta comunistă. Susţinea că ţara sa este paradisul, unde oamenii nu ştiu ce e sărăcia şi toţi duc o viaţă ferictă. În realitate, oamenii erau torturaţi şi aproape toţi lucrau în fabrici colective.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentariul tau