luni, 10 septembrie 2012

Cele mai ciudate animale

                 Probabil toată lumea ne uităm din când în când la documentare pe la posturile de specialitate gen Discovery și am văzut tot felul de animale, pești, păsări și multe alte specimene rare . În continuare vom vedea câteva dintre acestea :


 Ţestoasa albă apare în special în cultura chineză.




 Această creatură care pare a fi un amestec de şoarece cu iepure trăieşte în deşertul Chinei şi al Mongoliei. E deja un animal pe cale de dispariţie.



Se numeşte aye-aye şi are foarte multe în comun cu o ciocănitoare: găureşte copacii pentru a găsi ceva bun de mâncat şi apoi scoate hrana din scoarţa pomului cu degetul său mijlociu.



 Numele lui este saiga şi cu ajutoul nasului său incredibil de mare şi de flexibil el poate încălzi aerul pe timp de iarnă şi îl filtrează de praf pe timp de vară.







Trăind la adâncimi extreme şi fiind una dintre cele mai rar întâlnite caracatiţe, caracatiţa Dumbo a fost poreclită astfel din cauza urechilor sale care seamănă cu cele ale personajului de desene animate, Dumbo.





 Acest micuţ trăieşte în păduri tropicale, prin India sau Sri Lanka.
      


Descoperită în 2005 în Oceanul Pacific, această creatură a fost botezată “crabul yeti”. Trăieşte la o adâncime de 2.200 m.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentariul tau