sâmbătă, 8 septembrie 2012
Minunea României - orașul Caracal
Deși am un prieten din Caracal și acesta mi-a infirmat unele din renumitele lucruri auzite, Caracal este supranumit “Orașul-minune” sau “Orașul celor 7 minuni”, pentru că aici se spune că s-a răsturnat carul cu proști, cauza din care aici se întâmplă tot felul de minuni.
1. Prima “minune” este aceea cu macaraua. Se spune că în Caracal s-a construit un bloc in forma de dreptunghi. S-a construit prima latura, apoi a doua, a treia, în fine, a patra, pentru ca atunci când lucratorii au vrut să își ia utilajele si sa plece, au constatat ca macaraua era inchisa intre cele 4 laturi ale blocului și nu mai putea fi scoasă de acolo!
2. A doua “minune” constă în ridicarea unei statui. Nu o imitație a Colosului din Rhodos, ci o statuie cu un soldat cu pușca în mâna plecând la atac. Dupa ridicarea statuii, s-a construit și Casa Armatei, după care s-a constatat că soldatul avea pușca îndreptată exact catre Casa Armatei. Statuia poate fi admirata si astazi in parcul central al orașului, însă i-a fost schimbată direcția și nu mai este îndreptată către Casa Armatei.
3. A treia “minune” are ca subiect o capră. Se spune că un om care avea o capră de funie a avut niște necesități fiziologice. Cum nu putea să se ducă în tufiș având capra după el, omul a legat-o pe aceasta de un lemn, apoi s-a dus între ierburi să-și facă nevoile. Când s-a intors, a găsit capra spânzurată. Omul legase capra de o barieră lasată pentru venirea unui tren, trenul a trecut, bariera s-a ridicat și a spânzurat capra.
4. A patra “minune” se leaga de prețul biletului in transportul local. Se spune că biletul de autobuz din gară si pâna în centrul orașului era 1,25 lei, iar cel din centrul orașului pâna în gară 1,50 lei.
5. A cincea afirma că s-a furat poarta de la sectia de poliție și ca la un moment dat a luat foc chiar unitatea de pompieri.
6. A sasea “minune” situează închisoarea din oraș pe strada Libertatii si cimitirul pe str. Învierii.
7. In fine, a 7-a “minune” spune că în Caracal era un singur liceu, care se numea ''Liceul nr.2''.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
comentariul tau