joi, 8 noiembrie 2012

De unde provine numele meu?


              Un român a realizat un proiect online care dorește să cartografieze și să indexe numele de familie din România, în funcție de zona geografică de unde se trage fiecare. Deși încă în dezvoltare, site-ul oferă indicații clare asupra celor mai comune nume dintr-o anumită zonă și locul de unde se poate trage cineva. 



             Pe site-ul nume.ottomotor.ro, care are și variantă în engleză, utilizatorii pot să-și caute numele și să afle de unde sunt cei mai mulți oameni. De exemplu, la o simplă căutare a numelui Ionescu, cele mai populate zone au fost județul Călărași și zona de sud-est a României.

       

             Platforma a fost dezvoltată de către românul Florin Lipan, un inginer din Berlin, unde lucrează la firma Axonic Informationssysteme. Lipan a terminat Politehnica din Cluj în România.

„Acest proiect vrea să cartografieze frecvența numelor de familie românești, raportată la diferite zone ale țării. Proiectul indexează 2.700.000 de nume de persoane din 3.800 de localități și conține 130.000 de nume de familie diferite", scrie pe platforma lui Lipan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentariul tau